Sparkasse druga najveća vlasnica Gorenjske banke

Bez autora
Apr 24 2012

Banka Sparkasse je u ponedjeljak postala druga najveća vlasnica Gorenjske banke. Najveća vlasnica je Sava koja je vlasnica skoro polovice Banke. Sparkasseu nije uspjelo u godini dana naći kupca za Merkurov šest postotni paket dionica Gorenjske banke niti je bilo zainteresiranih za manje pakete dionica te se Sparkassa odlučila na otkup dionica. Time je financijski dug Merkura u većoj mjeri vraćen. Prodajom dionica Gorenjske banke, financijski dug se smanjio na 20 milijuna eura, no prodaja tih dionica je Merkuru donijela i gubitak od oko 10 milijuna eura, jer su prošle godine dionice prodavane po cijeni od 1550 eura.

Sparkasse druga najveća vlasnica Gorenjske bankeBanka Sparkasse je u ponedjeljak postala druga najveća vlasnica Gorenjske banke. Najveća vlasnica je Sava koja je vlasnica skoro polovice Banke.

Sparkasseu nije uspjelo u godini dana naći kupca za Merkurov šest postotni paket dionica Gorenjske banke niti je bilo zainteresiranih za manje pakete dionica te se Sparkassa odlučila na otkup dionica.

Time je financijski dug Merkura u većoj mjeri vraćen. Prodajom dionica Gorenjske banke, financijski dug se smanjio na 20 milijuna eura, no prodaja tih dionica je Merkuru donijela i gubitak od oko 10 milijuna eura, jer su prošle godine dionice prodavane po cijeni od 1550 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik